Thursday, December 1, 2011

.....25 Fall Foods to Help You Lose Weight....

BaHaGiAn 1

Ari ne saya nak kongsi dgn kawan-kawan semua apa yang saya dapat ari ne... al-kisah nye nak [kurus] semua perempuan mesti nak kurus kan sape yang tak nak kurus saya pun nak kurus jugak ne..tu yang sebok cari petua macam mana nak kurus huhuuhuu.....tu yang berkobar-kobar cari jalan camner nak kurus neee.... cari punye cari akhir nyer dapat la ne hasil nye.. 25 jenis makanan iaitu buah-buahan dan sayur-sayuran yang boleh tolong kita untuk turun kan berat badan..

jadi mari kita sama-sama amalkan yek..sebab saya pun tak cuba lagi hehehe jgn marh ye...sebab baru jumpe ari ne... terutamamye kawan saya yang sorang tu ......hehehe sebab tanye saya cmner nak kurus...saya pun tak kurus mana pun tapi tak de la gemok kn..jadi mari kita sama-sama amalkan yek..hehehe

(1) Buah Apple semua orang tau kan jadi saya x yah la nk terangkan banyak-banyak yek

(2) yang ne nama dia dalam English Butternut Squash,dalam bahasa melayu nyer tak tau la pulak saya ape nama buah ne..rasa nyer macam dalam golongan labu jugak ne... lau susah sangat nak cari ne hehehehe kite tak yah cari yang ne...makan je yang lain-lain kan ada banyak lagi yang lain 25 jenis lagi kan hehehe (^_^), tapi saya nak bitau jugak kat kawan-kawan apa yang saya jumpe ne

(3) ha..yang ne saya tau Sheep's Milk Cheese, dalam bahasa melayu keju susu kambing biri-biri..hehehe.dalam 1 Kajian telah menunjukkan bahawa kalsium dalam produk tenusu seperti keju susu kambing biri-biri boleh membantu dalampenurunan berat badan," kata Blais. Dan protein dalam susu kambing biri-biri dua kali ganda berbanding susu lembu - cara yang baik untuk membina jisim otot tanpa lemak dan menggalakkan perasaan kenyang.

(4) ne pulak Pumpkin, labu semua orang tau kan... labu ne adalah sumber terbaik untuk mendapatkan vitamin A

(5) yang ne memang feveret saya Grapes, Anggur dalam 1 kajian menunjukkan ianya mengandungi pigmen yang mendalam biru dan ungu, tanda -tanda kesihatan meningkatkan anti oksidan," kata Salge Blake. "Dan ianya penuh dengan serat dan air untuk mengisi anda sebelum mereka mengisi kamu." Beliau mencadangkan simpan anggur dalam peti sejuk untuk ianya manis berais -sesuatu yang anda mesti menikmati perlahan-lahan untuk mengelakkan pembekuan otak. "Segelintir berpendapat ia amat memuaskan seperti keropok atau pretzels, untuk kalori yang lebih sedikit," kata beliau.

Ok kawan-kawan kita akan sambung Untuk Bahagian 2 pada hari esok pulak ye.. tunggu jangan tak tunggu..banyak lagi buah-buahan & sayur-sayuran. ada lg 21 jenis lagi ye..tunggu jangan x tunggu.. (^_^)

p/s: siri ini akan bersambung..hehehehe

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...