Min Kaffe @ Mineral Coffee

Apa itu mineral coffee...? Tidak ramai lagi yang tahu mengenai mineral coffee. Yana akan terangkan apa itu mineral coffee. Tidak semua yang suka minum kopi kan..? Sebelum ini pun yana pun jenis yang tidak berapa minat kopi. Tetapi semenjak da cuba mineral coffee ne terus jatuh cinta dengan kopi terutamanya MINERAL COFFEE. Bila da suka mesti terbayangkan aromanya yang sedap jangan pulak ada yang meleleh air liur pulak ye...hehehehehe 

Aroma istimewa Mineral Coffee ni berasal daripada bijirin kopi Robusta dan garam buluh organik semulajadi daripada Korea untuk menghasilkan minuman kopi yang enak dan kaya dengan garam mineral yang diperlukan tubuh. Selain aroma kopinya yang wangi, ia juga kaya dengan bahan mineral seperti magnesium yang dapat menggalakkan penyerapan kalsium Dan penggunaannya. Mineral coffee bukan sahaja memenuhi cita rasa para peminat kopi malah kandungan garam buluh didalamnya telah meningkatkan nilai nutrisi kopi  


Mineral coffee dipaket kecik agar mudah dibawa kemana-mana setiap kotak berharga RM 30.00 (semenanjung) & RM 32.00 (Sabah/Sarawak) mengandungi 20 paket minuman.

Mineral coffee semakin dikenali dan diminati diseluruh Malaysia malah luar negara seperti Brunei,Singapura,Thailand,Indonesia dan termasuklah negara Eropah & Timur tengah. Ia bukan sahaja memberikan anda kepuasan kopi sebenar malah manfaat kesihatan yang TIDAK ternilai.

Ramai rakyat Malaysia telah mencuba dan terus menjadikan nya minuman harian kerana mineral coffee dapat Membantu mengurangkan masalah kesihatan yang dihadapinya seperti masalah penghadaman, senggugut, gastrik dan sebagainya. 

RAMUAN UTAMA MIMERAL COFFEE

Mineral coffee menggunakan biji kopi jenis Robusta yang berkualiti tinggi diimport dari Vietnam. Vietnam merupkan pengeluar kedua terbesar dunia kopi Robusta selepas Brazil pengeluar kopi dunia. Kopi Robusta adalah antara beberapa jenis kopi terkenal seperti kopi Arabica Dan Liberica. Kopi Robusta lebih diminati kerana aromanya yang lebih harum Dan radanya yang lebih pekat.

Selain itu, kopi Robusta mengandungi sejenis protien yang dipanggil "chlorogenic acid" yang bersifat anti-obesiti dan dapat mengurangkan penyerapan gula dalam darah. Kopi Robusta juga mengandungi kandungan kafein yang lebih tinggi berbanding kopi jenis lain dan Sudah pastinya ia akan memberikan lebih tenaga dan kecergasan mental yang maksimum untuk memulakan hari anda.

Ramuan kedua yang menjadi rahsia kebaikan mineral coffee ini adalah Garam Buluh. Garam buluh Hai-O yang diimport oleh Syarikat KAEAM Trading dari Korea Selatan sangat popular dengan keaslian dan kandungan khasiatnya yang sangat tinggi. Garam buluh ini sebenarnya Sudah lama dimakan oleh masyarakat Korea sejak 1300 tahun dahulu lagi sebagai ramuan dalam perubatan purba.

Cara pembuatan garam buluh adalah 100% organik dan bebas daripada sebarang bahan kimia dan kemewahan kopi sebenar. 


KEBAIKAN MINERAL COFFEE

Banyak kajian merumukan meminum kopi ada kebaikan kesihatan. Antara kebaikan yang diperhatikan dikalangan peminum kopi berbanding golongan tidak meminum kopi adalah:- 

• Kurang menghidap penyakit kencing manis (NIDDM), penyakit Parkinson dan nyanyuk.
• Kurang kes sesetengah kanser, penyakit aritmia jantung dan stroke. 

"There is certainly much more good news than bad news, in terms of coffee and health". Kata Frank HU,MD,MPH,PhD, seorang professor nutrisi dan epidemiologi di Harvard School of Public Health. 

ANTARA KHASIAT MINERAL COFFEE 

• Memberi tenaga dan kecergasan sepanjang Hari
• Menghilangkan rasa keletihan badan Dan sengal sendi
• Mengurangkan masalah sebu ulu hati akibat gastrik
• Membantu mengurangkan masalah sakit kepala akibat migrain
• Membantu mengurangkan sakit senggugut
• Membantu melegakan masalah kulit seperti jerawat badan dan ekzema
• Mengurangkan alahan seperti resdung dan alahan kulit
• Membantu mengurangkan masalah sukar tidur
• Membantu anda tidur lena diwaktu malam
• Mengurangkan masalah buasir dan sembelit 
• Khasiat garam buluh untuk membantu merawat penyakit kencing manis, sakit jantung, darah tinggi dan sebagainya

Jangan risau Mineral Coffee ini HALALNak order boleh follow yana di...
Facebook/Instagram - Diyana Amalina
Email - eana87@gmail.com
@
Boleh terus what app
H/P - 018 2928184

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...