Monday, June 27, 2016

Min Kaffe a.k.a Mineral Coffee Vs Kafein

Salah satu daripada products yang tengah hot dalam sekarang adalah Minkaffe. Sekejap je habis stock. Even diri sendiri, my family & parents pun amalkan. Satu-satunya kopi dengan garam.


Kenapa?

MINERAL COFFEE VS KAFEIN ~ MISTERI BAKAL TERUNGKAI…

Kafein adalah natural chemical yg ada dalam biji kopi, daun teh, koko (utk buat coklat dan minuman spt milo dll) dan cola (utk bagi minuman ringan / gas). Bila kita minum atau makan sesuatu yg mengandungi kafein, ia akan bertindak spt ‘stimulant’ iaitu membuatkan kita merasa lebih alert dan lebih bertenaga.

Masalahnya – kafein ni akan ‘drain’ @ keluarkan sedikit mineral dr tubuh kita bersama2 urine…..Kerana itulah ibu mengandung dan anak2 yg sedang membesar tak di galakkan untuk minum atau makan bahan berkafein…

Tetapi ini insyaAllah takkan berlaku jika anda /anak2 minum Kopi Mineral, bukan kerana Kopi Mineral ini tiada kafein!! Ia tetap ada kafein, so peminum akan merasa cergas dan kurang mengantuk tetapi kesan BURUK kafein iaitu ‘drain the minerals thru urine’ seolah-olah tak ada kesan kerana telah digantikan dengan kehadiran 77 jenis mineral yang terkandung di dalam “GARAM BULUH” di dalam kopi tersebut..

Yang bestnya, Kopi Mineral ini tidak menggunakan gula biasa, ia menggunakan artificial sugar (pemanis non-nutritif yang 200 kali lebih manis dari gula namun tidak mengandung kalori) iaitu gula yang boleh di minum oleh orang diabetis seperti PalSweet, NutraSweet, Equal atau Canderel.Kenapa minum Kopi Mineral boleh mengakibatkan turun berat badan???
Sebab :

i) sebab ia menggunakan pemanis yang tiada kalori
ii) garam buluh yg terdapat dalam kopi mineral beralkali tinggi, so ia akan meneutralkan asid dalam perut kita. Bila kita lapar, asid ini bertambah pekat dan akan memedihkan perut. So berbunyi2 lah perut tu, otak kita bertindak memberi arahan supaya badan menurunkan metabolisma. Bila ini berlaku, kita takkan turun berat WALAUPUN BERLAPAR!! Berlainan jika kita minum kopi mineral, ia akan mengurangkan rasa lapar . Jadi walaupun kita tak makan, metabolisme tetap akan tinggi (dia tertipu hehehe) justeru itu ia akan menggunakan simpanan lelemak kita utk ditukarkan kepada tenaga!!

** konsep ini hanya akan berjaya jika seseorang itu makan ketika lapar sahaja dan sudah tentu tak berkesan langsung kepada mereka yang makan ikut waktu tak kira ketika lapar ataupun tidak.

Jadi sesiapa yang nak cuba boleh whatapp yana 📲 018-2928184

Kat bawah ne yana attached Testimoni MinKaffe dari customer yang da cuba kopi MinKaffe ne :-


Jadi bertukarlah kepada kopi yang baru. Kopi yang tiada kafein. Serta boleh menjaga kesihatan anda.


#testimoniminkaffe #testimonimineralcoffee #agentshahalam #agentmineralkopi #agentminkaffe #agentminkaffeshahalam #shahalam #klang #subang #bangi #putrajaya #cyberjaya #serdang #jerantut #kuantan #diyana_amalina #0182928184

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...